logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Вонредна седница на Советот на АППТ

Почитувани,

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Р.Македонија поради промената во состојбите кои влијаат на туризмот и откажување на резервациите во текот на последните неколку дена од повеќе странски партнери, ќе биде свикана вонредна седница на Советот на АППТРМ.

 

Според Џамбазовски, Советот на АППТ се свикува со цел да се превземат мерки и активности за надминување на актуелната ситуација.

 

„Очекуваме заедно со туристичкото стопанство да излеземе со став и предлози како би се ублажиле  негативните резултати од актуелната ситуација. Истовремено се соочуваме со ситуација во која различни медиуми домашни и странски излегуваат со своја интерпретација на настаните, со што се предизвикува несигурност кај странските партнери и откажување на оганизираните патувања кон Македонија од сите странски држави“ изјавува директорот на АППТ, г-дин Кристијан Џамбазовски. 

Назад 

Креиран од Mevludin на 14.05.2015