logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Туристичкиот производ на Македонија за прв пат претставен на меѓународниот туристички Б2Б саем “RDA

 

Соопштение до медиуми 22.07.2015

 Туристичкиот производ на Македонија за прв пат претставен на меѓународниот туристички Б2Б саем “RDA Workshop” во Келн, Германија

 

 

Во организација на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот за прв пат Македонија и туристичките агенции од земјава, ќе ги претстават туристичките потенцијали на меѓународниот туристички Б2Б саем “RDA Workshop” во Келн, Германија кој се оддржува од 21-23ти Јули оваа година.

 

Претставници на АППТРМ, туристичките агенции и хотелијери ги промовираат туристичките производи на Македонија на нов модерен штанд со промотивни материјали и конкурентни туристички понуди за европските и светските туристички бизнис работници и потенцијални туристи.  

 

 

Германскиот туристички пазар е се поатрактивен за Македонија поради директните авионски линии на Wiz Air со Германија,  од Скопје до Минхен- Меминген, Дортмунд, Келн, Франкфурт, Нирнберг, Хамбург и Фридихшафен. Уште една директна линија на Germania Flug од Скопје до Дизелдорф.

 

 

“RDA Workshop” во Келн, Германија е водечки меѓународен саем кој претставува туристичка работилница и B2B настан на европскиот туристички пазар. Давателите на услуги од сите сектори на туризмот ги презентираат своите идеи и производи за утрешниот туристички бизнис. Целта на туристичката работилница е да се идентификуваат новите трендови, да се здобијат со преглед на палета на производи и дестинации, да се споредуваат услугите и да се направат поконкурентни туристичките продукти, да се воспостават нови и да се одржуваат контактите помеѓу туристичките работници и компаниите, да се разменат искуства и да се добијат нови инспирации за атрактивни туристички производи.

 

 

Назад 

Креиран од irenat на 22.07.2015