logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Норвешки тур оператори во посета на Македонија

Норвешки тур оператори  во посета на Македонија


Норвешки тур оператори беа во посета на Македонија, во текот на изминатиов викенд, кои беа предводени од Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија. Истакнати имиња од туристичката индустрија на Норвешка како Travel Invest, Temareiser Fredrikstad, Tele-Tur AS,  Aktive Fredsreiser, Travel for peace,  но и туристичка асоцијација ANTOR остварија средби со 30 компании од приватниот сектор на Р.М.

 

 

Туристичката понуда на Скопје и Охрид и нивното историско и културно наследство беа највпечатливи за тур операторите. Сметаат дека Македонија има огромен потенцијал на норвешкиот пазар, и тоа најмногу со: езера, култура, рурален, активен, вински и гастро туризам. Дополнително, потенцијалите за развој на туристичката понуда се зајакнати со неодамна отворениот директен лет Скопје – Осло, со WIZZAIR.

 

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија ќе продолжи со иницијативата за  поддршка на приватниот сектор на Р.М., преку директно поврзување со странските тур оператори, и очекуваме да има конкретни резултати во тековната година.

Назад 

Креиран од Ognen на 19.04.2016