logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Македонија Бренд лидер во регионот за 2016

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија Бренд лидер во регионот за 2016 година

Во Белград денеска се одржа шеста по ред Бизнис конференција за Туризам на Југоисточна Европа-СЕЕТ 2016.

 

 

Награди за достигнувања на полето на туризмот беа доделени на Туристички работници и компании од целиот регион.

 

Наградите се базираат на пазарна анализа и стандардизирани критериуми, кои вклучуваат континуиран позитивен раст, висок степен на пазарна препознатливост, влијание и придонес кон унапредување и популаризација на потенцијалите и создавање на конкурентна слика на туристичката индустрија на Регионот на Југоисточна Европа.

 

 


 

 

На Агенцијата за промоција и поддршка на туризам на Република Македонија и беше доделена Наградата за Бренд лидер за 2016 година,за посебен придонес за репутацијата и конкурентноста на туристичката понуда на Регионот на Југо-источна Европа.

 

За бренд лидери од приватниот туристички сектор на Република Македонија Награди примија и Славе Сирачевски-Аурора, како и Универзитетот за туризам и Менаџмент од Скопје.

Назад 

Креиран од ketrin на 29.09.2016