logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Агенцијата за туризам на саем за конгресен туризам и бизнис патувања во Барселона, Шпанија

Агенцијата за туризам на саем за конгресен туризам и бизнис патувања во Барселона, Шпанија


 

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија во периодот од 29-ти Ноември до 1-ви Декември 2016 година, ги промовира туристичките потенцијали на Македонија на саем за конгресен туризам и бизнис патувања во Барселона, Шпанија.

 

На еден од најголемите саеми за конгресен туризам - IBTM Барселона, учествуват 15.500 професионалци од туристичката индустрија од 150 држави од светот, со над 3000 водечки брендови кои нудат услуги во оваа индустрија.

 

 

 

 

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот разбуди голем интерес кај посетителите кои ја доживуваат Македонија како една неоткриена дестинација за конгресен туризам која нуди дополнителни можностите за време на организиран настан во поглед на уживање во природа, запознавање со културата, можност за доживување авантура како и истовремено практикување на спортски активности.

 

Претставниците на Агенцијата за туризам остварија голем број на состаноци со тур оператори и компании кои бараат нови дестинации за оддржување на конференции, семинари и други тип на настани.За време на саемот во Барселона, штандот на Република Македонија го посети и в.д. Амбасадорот на Република Македонија во Шпанија, НЕ г-а Тина Џеповска.

 

Со почит,

 

Агенција за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија

Назад 

Креиран од Mevludin.S на 01.12.2016