logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Македонскиот туризам интензивно се промовира и во Белгија

 

Македонскиот туризам интензивно се промовира и во Белгија

 

 

 

Пред повеќе од 600 излагачи, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија (АППТ) го промовира туристичкиот потенцијал на Македонија на саем за туризам во Брисел, Белгија.

 

Белгија е една од земјите каде живее население кое троши 16.1 милијарди евра на одмори. Околу 78% од белгијците патуваат во Европа, а 54% преферираат долги одмори.

 

 

Фактот дека Скопје има директна линија со Брисел, два пати во неделата, отвора врати за соработка со бројни тур оператори, а делегација на АППТ оствари состаноци со дел од нив: BT Tours, Antipodes, Vos Travel.

 

Мнозинството на тур-оператори кои нудат активен туризам беа изненадени од староста на Охридското езеро и авантурата која може да се доживее во земјава. Статистиката вели дека 30% од овој народ преферира авантуристички туризам, додека 60% посета на градови.

 

 

Со почит,  

 

Агенција за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија

 


Назад 

Креиран од Mevludin.S на 06.02.2017