logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Македонија го интензивира вмрежувањето со туристичкиот сектор во Британија

Македонија го интензивира вмрежувањето со туристичкиот сектор во Британија

 

Во организација на популарната англиска групација Travel Weekly, Македонија ги претстави туристичките капацитети и потенцијали на британски тур-оператори и туристички агенти на еднодневен настан -Travel Weekly Destination Showcase.


На овој настан, Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот на Република Македонија се сретна со повеќе од 80 тур-оператори и туристички работници од Обединетото Кралство, пред кои го презентираше туристичкиот потенцијал на земјава на 15 минутни бизнис средби.


 


Можноста за промоција овозможена од Travel Weekly значеше презентација на Македонија пред строго селектирана публика, но и наградна игра во која туристичката агенција Компас Скопје додели викенд во Македонија со цел подобро запознавање на земјава.


Идеата на настаните од овој тип на кои учествува Македонија е да се приближи до британската јавност со посредство на престижната групација Travel Weekly, која туристичката индустрија ја анимира –вмрежува и информира преку престижниот магазин, интернетедицијата и бизнис услугите кои ги нуди.


Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот годинаваорганизира низа настани за промоција на Македонија предбританската јавност, а воедно и брендирање на земјава во Англијакако дестинација која може да понуди уникатно искуство.

 

 

Со почит,

Агенција за промоција и поддршка на туризмот на РепубликаМакедонија

Назад 

Креиран од ketrin на 17.06.2017