logo

Агенција за промоција и поддршка на туризмот

 


Саемот за туризам во Албанија- “Mediterranean tourism fair Tirana 2018”

Шест ко-изложувачи од Македонија, хотелиери и угостители утре и задутре учествуваат на Саемот за туризам во Албанија- “Mediterranean tourism fair Tirana 2018”.

 

 

 

Саемот е од затворен карактер, само за бизнис средби меѓу приватниот сектор, а учеството на македонската делегација го организира Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ).


 

Земјава во Тирана се претставува втора година по ред, но првпат учествуваат и две општини, Охрид и Струга. Од приватниот сектор свои пултови на македонскиот штанд ќе имаат хотелите, Изграв-Струга, Гранит-Охрид, Скардус-Попова Шапка и Меркур од Тетово.


 

За саемот во Тирана АППТ изработи флаер на албански јазик во кој се промовираат дестинациите Скопје, Битола, Охрид, Струга и ски центрите низ Македонија. Македонскиот штанд е на 40 метри квадратни со репрезентативен изглед кој ги доловува туристичките карактеристики на нашата земја, вели директорот на Агенцијата Љупчо Јаневски кој ја предводи делегацијата.

Назад 

Креиран од Mevludin.S на 05.04.2018